maandag 18 maart 2019

Oman fly drive, Salalah verwelkomt nu...


Oman fly drive, ontdek Salalah in het diepe zuiden

Mughsayl en de kliffen van Zuid-Oman
Als reisauteur merk ik dat Oman als fly drive vakantiebestemming populair is. Reizigers genieten hier volop en voelen zich verbonden met de Omanieten. Het zijn dan Oman fly drives die de droomroute door het noorden maken - langs de kust, door de bergen en door de woestijn. Salalah, in het diepe zuiden van Oman, is minder bekend als fly drive reisdoel. En dat is jammer; als 'beach city' biedt Salalah het hele jaar geweldige fly drive mogelijkheden: goede hotels, wegen, zandstranden, kliffen en archeologische opgravingen van wereldformaat.


Salalah als fly drive

Dagenlang zelfstandig de omgeving verkennen vanuit hetzelfde hotel, dat is het grote voordeel van Salalah als fly drive vakantiebestemming. Salalah en omgeving worden in juli en augustus bereikt door de moesson die zorgt voor regen, mist en stevige wind. Dit zijn de hoogseizoenmaanden - de kustvlaktes en bergweides zijn nat en diepgroen. Zie: Khareef in Reishandboek Oman.

Buiten dit seizoen is de regio Salalah doorgaans zonnig, warm en ideaal voor het nemen van een verfrissende duik in de oceaan. De spectaculaire ru├»nesteden Al Balid/Zofar en Khor Rori/Sumhuram zijn dan veel rustiger dan tijdens khareef. Dit is ook het geval in de wadi's, op het strand en bij de natuurlijke zinkgaten.


Arab Tourism Organisation: Salalah 'Capital of Arab Summer Resorts' (2019)

Regen en mist zetten de omgeving van Salalah in juli en augustus in volle bloei. Toeristen vermaken zich picknickend aan kabbelende beken, varend in groene wadi's en genietend onder enorme watervallen. In dit seizoen ontvangt Salalah een constant groeiend aantal toeristen. In 2019 kreeg Salalah de prestigieuze prijs 'Capital of Arab Summer Resorts' van de Arabische Toerismeorganisatie.


Wilt u Salalah en omgeving als fly drive bezoeken? Stuur uw wensen en idee├źn naar: info@hameltravel.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten