maandag 11 februari 2019

Khareef 2018: vakantie in het diepe zuiden van Oman

 

Khareef 2018 ging als wonder de boeken in

Het is 's werelds meest indringende natuurfenomeen: Khareef. Het seizoen dat het zuiden van Oman omtovert in een groene, springlevende oase. Moessonmist en regen bereiken elke kloof, wadi en vallei, waardoor diepgroene natuur ontstaat. 'Arabia Felix', 'Gelukkig Arabië' noemden de Romeinen deze streek. Een regelrecht topfenomeen dat u 'moet' ervaren als u Oman bezoekt. Waar anders in Arabië ziet u koeien grazen op bergweides?

 

Khareef 2018

De zuidwestmoesson die Khareef is, begon eind mei met ongewoon actieve buien en krachtige wind die de bergen ten westen van Salalah en kuststrook bereikten. Deze bleken de natuur voor te bereiden op een traditionele, regenrijke Khareef. In juli en augustus viel in de bergen ten noorden van Salalah 30 tot 40 millimeter regen per maand. In Salalah zelf nam men in beide maanden genoegen met 50 millimeter. Opniew werd een toeristenrecord gevestigd.

Khareef wordt uitgebreid behandeld in Reishandboek Oman, 2e editie. Wilt u dit natuurspektakel zelf meemaken, of wilt u meer informatie? Mail Jan Willem Hamel, info@hameltravel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten