vrijdag 21 december 2018

Heropening Muscat International Airport

 

Rondreizen in Oman begint op Muscat International Airport

Reishandboek Oman 2e Editie verscheen gelijktijdig met de heropening van Muscat International Airport voor passagiers. Geheel onverwachts! Omdat uw rondreis door Oman hier zal beginnen, is de luchthaven uitgebreid behandeld in de gids. De 'nieuwe' luchthaven heeft meer faciliteiten dan beschreven, waardoor u comfortabel aan uw rondreis begint.

 

Opening van Terminal 1

Als een Omaans sprookje werd de nieuwe terminal geopend. Met veel charme, lichteffecten en shows. De herinrichting heeft de Omaanse schatkist 1,8 miljard dollar gekost. De moderne luchthaven heeft nu een capaciteit van 20 miljoen passagiers, maar kan een verdubbeling gemakkelijk aan. De moderne terminal heeft 3 pieren (met vliegtuigslurfen), allerlei winkels, een hotel en een giganitische parkeergarage.

 

Terminal 2

De oude terminal (nu Terminal 2) is gesloten; deze wordt ingericht voor prijsvechter-vliegverkeer. Dus, binnenkort wachten hier de vliegtuigen van Omaanse en internationale lowcost-airlines op passagiers.

 

Bereik Muscat International Airport

De weg verbindt Terminal 1 met Sultan Qabus Street. Zonder file zijn de alle plaatsen van Muscat dus goed bereikbaar met de auto. Ook kunt u handig doorrijden naar Barka, Nakhal, Nizwa, Sohar en Sur. De luchthaven is ook per hotelshuttle en taxi bereikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten