vrijdag 31 augustus 2018

The Long Road to The Seychelles Affair

Er waren goedkopere boeken! Een half jaar geleden werden voor 'The Seychelles Affair' vraagprijzen gehanteerd van maximaal 700 euro - dat komt neer op 3,40 euro per pagina. Ik bestelde het boek bij onze grote onlineboekwinkel, die mij twee maanden later meldde dat het niet verkrijgbaar is. Geduld loonde: ik vond dit boek bij een 'tweedehandsboekhandel' in Engeland voor 25 euro. In prima staat!

Het boek van Mike Hoare uit 1986

Wat staat me bij van 1986? Het biljet van 250 gulden, Chornobyl, maar vooral de Koude Oorlog. Binnen dat kader plaats ik ook de ontwikkelingen in Zuid-Afrika dat jaar. Het was ook het jaar waarin Mike Hoare zijn boek publiceerde over de mislukte tegencoupe op de Seychellen. Deze vond plaats in 1981 en werd onder zijn bevel gepland en uitgevoerd. Gelukkig zijn er nu meer mensen van Hoares groep die het verhaal publiceren, om te voorkomen dat dit in de vergetelheid raakt.


The Seychelles Affair: inzicht in Seychellen en Zuid-Afrika

Het verhaal van deze Engelse huurling die in Zuid-Afrika woont, is buitengewoon interessant. Niet alleen omdat hij zijn visie en acties beschrijft, maar ook omdat het boek inzicht geeft in de situatie in de Zuid-Afrikaanse gevangenissen vroeg jaren tachtig. De interactie tussen gevangenen van diverse rassen, hier golden andere regels dan buiten de muren. Een zwaar onderwerp. Het boek geeft echter een unieke blik op deze periode die zo uitgebreid is behandeld in Reishandboek Zuid-Afrika.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten