donderdag 17 mei 2018

Nieuw visumbeleid Oman

 

Beste websitebezoekers en lezers van Reishandboek Oman,

In de eerste editie van Reishandboek Oman is vermeld dat het toeristenvisum op Muscat International Airport en Salalah International Airport wordt verstrekt. Dit is ook het geval in de grensposten. Dit is echter door de autoriteiten van Oman veranderd!

 

Elektronische aanvraag

Het toeristenvisum wordt niet langer verstrekt op de luchthavens of in de grenskantoren. U dient dit document ruim vóór vertrek elektronisch aan te vragen. Dit geldt ook voor Nederlanders en Belgen. De speciale combinatievisa die ik in Reishandboek Oman heb opgenomen, zijn nu ook uitsluitend elektronisch als e-visum aan te vragen.

 

Procedure aanvraag visum Oman

Ga naar de website van Royal Oman Police (klik). Registreer als gebruiker en maak het account aan. Open uw e-mail en klik op de link in het relevante bericht. Log-in met de gebruikersnaam en het aangemaakte paswoord (kies 'apply for unsponsored visa'). Vul de gegevens in en voeg een kopie van uw paspoort en foto bij. Betaal met uw creditcard (Visa of Mastercard) - 20 Omaanse riyal (voor max. 30 dagen).

Zodra toestemming is gegeven, ontvangt u het e-visum per e-mail. Heeft u vragen? Neem contact op met Royal Oman Police, tel. +968 99537194.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten