vrijdag 2 september 2016

Zuid-Oman: alleen vakantie voor zandstrand en kokospalmen?


Vakantie Oman: luieren onder kokospalmen

Het zuiden van Oman geniet bekendheid als vakantie Oman ontspangebied. Waar toeristen hun vakantie Oman doorbrengen met luieren op zandstrand en boekenlezen onder kokospalmen. Salalah en haar achterland bieden echter alles voor een 'all-round' vakantie Oman. Dit gebied biedt namelijk historische, archeologische en natuurkundige 'sights' die tot de allerbeste ter wereld behoren.

Vakantie Oman in het gebied dat een waardige ambassadeur is van menselijke wereldgeschiedenis. Lees verder en ontdek wat vakantieland Zuid-Oman voor u betekent!

Wierookland Zuid-Oman

In de droge zone achter de bergen van Salalah groeien wierookbomen! Deze stoere (acacia-achtige) bomen produceren het meest exclusieve wierookhars ter wereld.

Duizenden jaren geleden veroverde de geur van dit wierookhars de harten van Egyptische, Romeinse, Griekse en Chineze leiders. Zij betaalden meer dan de prijs voor goud voor dit wierookhars en lieten dit product verschepen naar hun rijken, waar het brandde in kerken en tempels. Tegenwoordig wordt het wierookhars van Salalah...

Bel of mail (info@reizennaaroman.nl) Jan Willem Hamel voor een persoonlijk reisplan Zuid-Oman waarin de beste wierookboomlocaties zijn opgenomen!

Mirreland, Wijzen uit het Oosten en koninkrijk Sheba

U vindt mirrebomen in de droge bergen van Zuid-Oman. Ja, mirrebomen waarvan het prestigieuze hars werd verscheept naar...
Kom ook naar de lezingen van Jan Willem Hamel, waarin hij de achtergronden van mirre- en wierookhars uitvoerig behandeld.

De link met het beroemde koninkrijk Sheba en de Wijzen uit het Oosten (duizend jaar later) is natuurlijk snel gemaakt. Ook dit onderwerp wordt in de Oman lezing van Jan Willem Hamel behandeld.

Ruinesteden van Zuid-Oman

Oude handelsroutes en ongekende rijkdom (handel in wierookhars) hebben geleid tot grootschalige bouw in verschillende periodes. Steden en havens kwamen, floreerden en verdwenen - door afnemende handel of mysterieuze omstandigheden. In het zuiden van Oman zijn tegenwoordig 3 ruinesteden geopend als museum. Treed hier in de voetsporen van Marco Polo, ontdek oude douanekantoren en citadellen!

Uw reisbegeleider in Zuid-Oman

Jan Willem Hamel vergezelt u graag in dit gebied - dat hij kent als geen ander. Hij kent de beste locaties en verhalen -  en vertelt onderweg over de oude koninkrijken van Zuid-Arabie, de link met de huidige tijd en plaatselijke legendes. De kennis van Omaanse gidsen op dit gebied is volgens hem echt ontoereikend. Neem contact met hem op (tel. 06 22722189, vanuit Belgie: +31 6 22722189) om de mogelijkheden te bespreken!

Natuurlijk neemt Hamel Travel de fameuze ruinesteden van Zuid-Oman graag op in uw Oman reisplan. Bel of mail (info@reizennaaroman.nl) even, dan bespreken wij de mogelijkheden zo snel mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten