donderdag 21 maart 2019

Beste reistijd voor vakantie Seychellen


Seychellen vakantie en de beste reistijd

Carana Beach, Mahé, Seychellen
De Seychellen liggen 4 tot 10 graden ten zuiden van de evenaar. Op deze tropische archipel is het dus (eigenlijk) altijd zomer! De beste reistijd voor vakantie op de Seychellen is afhankelijk van uw plannen. De luchtvochtigheid is het hele jaar hoog, terwijl de dagtemperatuur altijd tussen 27 en 31 graden ligt. Als u tijdens uw vakantie op de Seychellen wilt relaxen, is is de beste reistijd februari, maart, april, oktober, november en december (januari is nat). Als u actief wilt zijn tijdens uw Seychellen vakantie, is mei tot september te beste reistijd.


Reistijd: Seychelse moessons

Tussen mei en september waait de zuidwestmoesson. In dit seizoen zijn de dagen wat droger en wat 'koeler', maar de wind trekt aan. Dit maakt wandelen aangenaam, maar de golven zijn hoog. Zwemmen in het zeewater is dan onveilig. Actief reizen tussen Seychelse eilanden is dan intensief, of plotseling niet mogelijk.
Tussen november en maart waait de noordoostmoesson. Deze dagen zijn 'tropisch' nat, maar na regen kunt u stralende zonneschijn verwachten. Het jaarlijkse aantal zone-uren bedraagt ca. 2528. Dit is vergelijkbaar met het aantal zone-uren van Barcelona. April warmt snel op, waarna de wind van richting verandert.


Houd het weer altijd in de gaten

Het weer is dus het hele jaar tropisch wisselvallig. Lauwe regen en zonneschijn wisselen elkaar af. Houd altijd rekening met waarschuwingen, deze zijn leidend. Vraag de plaatselijke bevolking bij twijfel.


Dit artikel is verbonden met het hoofdstuk 'Klimaat' in Reishandboek Seychellen.
Naar de Seychellen? Neem voor een vrijblijvende persoonlijke reis-op-maat contact op met Hamel Travel: info@hameltravel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten